Goud smelten: zo werkt dat - Oudgoud.nl
Goud smelten

Goud smelten

Goud smelten is een essentieel proces in de wereld van edelmetalen. In dit blog leggen we uit hoe goud smelten werkt. Lees verder om alles te weten te komen over goud smelten!

Wat is goud smelten?

Goud smelten is het proces waarbij goud wordt verhit tot het zijn smeltpunt bereikt en vloeibaar wordt. Dit stelt smelters in staat om het goud te zuiveren en in een nieuwe vorm te gieten. Het smeltpunt van goud is ongeveer 1064°C, wat betekent dat er speciale apparatuur nodig is om deze temperatuur te bereiken.

Goud smelten: het proces

Wat is er nodig om goud te smelten?

Om goud veilig en effectief te smelten, is het volgende nodig:

Hoe smelt je goud?

Het proces van goud smelten begint met het verhitten van het goud tot boven het smeltpunt (1064°C). De speciale smeltoven zorgt ervoor dat het goud gelijkmatig verwarmd wordt.

Tijdens het smelten worden onzuiverheden, zoals resterende metalen en verontreinigingen gescheiden van het vloeibare goud. Het resultaat is zuiver, vloeibaar goud dat in een gietvorm kan worden gevormd tot verschillende voorwerpen.

Waarom wordt goud gesmolten?

1 Hergebruik en recyclen

Door oud goud te smelten, kan het gerecycled en hergebruikt worden. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt er ook voor dat waardevolle grondstoffen niet verloren gaan.

2 Nieuwe vormen

Gesmolten goud kan in verschillende vormen worden gegoten, zoals baren, munten of sieraden. Uw oude ketting kan dus zomaar worden omgesmolten naar een munt.

3 Zuiveren van goud

Tijdens het smeltproces worden onzuiverheden verwijderd, waardoor het goud zuiverder wordt. Dit verhoogt de kwaliteit van het goud en de sieraden die ervan gemaakt worden.

Goud verkopen, altijd de hoogste prijs bij Oudgoud.nl

Goud smelten is een interessant proces. Door goud te smelten, kunnen smelters het zuiveren, recyclen en opnieuw vormgeven, wat zowel economisch als ecologisch voordelen biedt.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw goud? Dit kan in een van onze winkels of via de post. Bekijk onze goud verkopen pagina voor meer informatie.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Munten
Goud

Goudgehalte

Als u op zoek bent naar 2e hands sieraden is het belangrijk om aandacht te besteden aan het goudgehalte. Niet alleen voor verzamelaars maar...
goudbaar verkopen
Beleggen

Goud en belasting betalen

Bij het investeren in goud is het belangrijk om niet alleen naar de prijsontwikkelingen te kijken, maar ook om de fiscale aspecten goed in...
Tandengoud
Goud

Wat is sloopgoud?

Heeft u oude, kapotte of ongebruikte gouden sieraden in huis? Dan heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van de term ‘sloopgoud’. Maar wat houdt...