Goudgehalte - OudGoud.nl
Munten

Goudgehalte

Als u op zoek bent naar 2e hands sieraden is het belangrijk om aandacht te besteden aan het goudgehalte. Niet alleen voor verzamelaars maar ook voor beginners is het belangrijk om het goudgehalte van tweedehands sieraden  te begrijpen, zo kan er namelijk een weloverwogen keuze gemaakt worden. We zullen het hebben over het goudgehalte, de verschillende niveaus van puurheid en het herkennen van waardevolle stukken.

Wat is goudgehalte?

Het goudgehalte wordt vaak aangeduid als karaat, dit verwijst naar de hoeveelheid puur goud in een sieraad. 24 karaat goud noemen we puur goud, dit wil zeggen dat het sieraad 100% goud bevat. Maar omdat puur goud erg zacht is voor dagelijks gebruik, worden er vaak andere metalen mee gemengd. Zo kunt u denken aan koper, zilver of nikkel om het sterker en duurzamer te maken. Alleen hierdoor zakt het karaatgehalte.

Waarom is het belangrijk om het goudgehalte te weten?

Met het goudgehalte kan er namelijk bepaald worden wat de waarde is van een bepaald sieraad, dit is dan ook een belangrijke factor. Bij tweedehands sieraden is dit dan ook niet anders. Bovendien kan het goudgehalte ook invloed hebben op de duurzaamheid en de uitstraling van het sieraad.

Het herkennen van goud gehalte

Bij het kopen van tweedehands sieraden is het belangrijk om te weten hoe je het goudgehalte kunt herkennen en verifiëren. Hier zijn enkele methoden om te te helpen bij het beoordelen van het goudgehalte van een sieraad:

Waarde van tweedehands sieraden

Bij het kopen van vintage of antieke sieraden is het goudgehalte vaak een van de belangrijkste factoren die de waarde bepalen. Deze sieraden kunnen een historische of esthetische waarde hebben, maar het goudgehalte blijft een cruciaal element.

Het goudgehalte is een cruciale factor bij het kopen van 2ehands sieraden, omdat het de waarde, duurzaamheid en uitstraling van een sieraad bepaalt. Goud wordt gemeten in karaat, waarbij 24 karaat het hoogste is (100% puur goud) en lagere karaatgehaltes meer andere metalen bevatten. Het herkennen van het goudgehalte kan via stempels, tests of professionele beoordeling. Bij het kopen van tweedehands sieraden is het belangrijk om het juiste goudgehalte te kiezen op basis van je behoeften

Toch liever verkopen? Bekijk dan de ‘Gouden sieraden verkopen‘ pagina.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

goudbaar verkopen
Beleggen

Goud en belasting betalen

Bij het investeren in goud is het belangrijk om niet alleen naar de prijsontwikkelingen te kijken, maar ook om de fiscale aspecten goed in...
Goud smelten
Goud

Goud smelten

Goud smelten is een essentieel proces in de wereld van edelmetalen. In dit blog leggen we uit hoe goud smelten werkt. Lees verder om...
Tandengoud
Goud

Wat is sloopgoud?

Heeft u oude, kapotte of ongebruikte gouden sieraden in huis? Dan heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van de term ‘sloopgoud’. Maar wat houdt...